طرز تهیه شیرینی برنجی قزوینی


به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، هر شهر و دیاری در کشور ما خوراکی‌ها و شیرینی‌های مخصوص به خود را دارد که در ایام و مناسبت‌های مختلف طبخ می‌شود.

یکی از این استان‌ها قزوین است که برای خود یک نوع شیرینی برنجی به ثبت رسانده است و در اعیاد و مهمانی‌ها از آن استفاده می‌شود.

اما اگر بخواهیم این شیرینی را در منزل تهیه کنیم چه دستور پختی دارد؟

ابتدا سری می‌زنیم به قزوین و بعد دستور پخت نان برنجی مخصوص قزوین را آموزش می‌دهیم.

راژیا؛ قزوین باستان!

طبق نوشته‌های باستانی یونان قزوین با نام «راژیا» معرفی می‌شده است و پس از آن نیز این شهر باستانی با نام‌های «آرساس» یا «آرساسیا» در نوشته‌های اروپایی‌ها شناخته می‌شد.

در واقع قرار گرفتن شهر قزوین در راه جاده ابریشم بر شهرت این شهر افزوده است.

براساس مطالعات تاریخ نگاران ایرانی و عرب، واژه «قزوین» از جمله «این کش وین» گرفته شده است و اشاره به این داستان دارد که وقتی سرکرده سپاه کسرا در زمان نبرد، در صف لشکریان خود خللی دید، با عبارت «این کش وین» (یعنی به آن کنج بنگر) زیردست خود را مأمور رفع خلل کرد و در نتیجه سپاهیان او پیروز شدند و در آن محل شهری بنا کردند با نام «کشوین» که در دوره اسلامی، عرب ها، این واژه را معرب کردند و به قزوین تبدیل شد.

اما برسیم به قسمت شیرین ماجرا و شیرینی برنجی قزوینی!

طرز تهیه شیرینی برنجی قزوینی

چطور در منزل شیرینی برنجی قزوینی درست کنیم؟

شیرینی برنجی قزوینی از جمله شیرینی‌های خوشمزه و پرطرفدار ایرانیان محسوب می‌شود که برای تهیه آن باید به نکته‌ای مهم توجه کرد و آن انتخاب آرد برنج برای این نوع شیرینی است.

درواقع آرد برنج برای این نوع شیرینی باید بسیار “حریر” باشد و چندین بار الک شده، بدون نم، و بسیار نرم باشد، زیرا در غیر این صورت شیرینی ترد نخواهد شد.

مواد لازم برای تهیه نان برنجی قزوینی 

  • آرد برنج نرم ۲ و ۱/۲ پیمانه
  • پودر شکر ۱/۲ پیمانه + ۱ قاشق چای خوری
  • پودر هل تازه ۱/۳ قاشق چای خوری
  • گلاب ۱/۲ پیمانه
  • روغن جامد ۱۲۵ گرم
  • زعفران غلیظ ۱-۲ قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • تخم خرفه یا خلال پسته

نحوه پخت نان برنجی قزوینی

ابتدا باید روغن را آب کنید و بگذارید خنک شود، اما نه بطور کامل بلکه صرفا دست را نسوزاند و پس از آن روغن را با پودر شکر داخل همزن برقی بزنید و به آن هل اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا ماده کاملا یکدست شود.

سفیده تخم مرغ را با گلاب کمی بهم بزنید و در نهایت به مواد اضافه کنید و بار دیگر مواد را با هم ترکیب کنید و بعد از آن نیز آرد برنج را به ترکیب اضافه کنید.

حالا زعفران آب شده غلیظ را به مواد اضافه می‌کنیم توجه داشته باشید که اگر خواستید نان برنجی قزوینی‌ها تون بیشتر به رنگ زرد باشد می‌تواند زعفران بیشتری به آن اضافه کنید.

نکته‌ای که در این میان مطرح می‌شود این است که اگر می‌خواهید نان برنجی‌ها دو رنگ باشد و نان برنجی سفید هم داشته باشید پیش از اضافه کردن زعفران کمی از خمیر را بردارید.

پس از این مرحله باید خمیر را با دست تست کنید و اگر خشک بود به معنای این است که به ورز دادن بیشتری نیاز دارد و اگر شل بود با کمی استراحت درست خواهد شد.

برای اینکه بدانید خمیر آماده است یا نه تکه‌ای از آن را جدا کنید و اگر به راحتی گرد شد به این معناست که خمیر آماده طبخ است در غیر این صورت ۱ تا ۲ قاشق روغن مایع به آن اضافه کنید و باز هم ورز دهید.

توجه داشته باشید که نباید به خمیر نان برنجی قزوینی بیش از اندازه گلاب اضافه کنید، زیرا شیرینی را سفت می‌کند.

خمیر را خوب گرد کنید و در داخل یک پلاستیک بپیچید و به مدت ۱۲ ساعت آن را در محلی خنک نگه دارید تا استراحت کند.

پس از این مرحله پخت خمیر آغاز می‌شود و باید از آن تکه‌هایی به اندازه گردو جدا کنید و داخل دستتون گرد کنید و پهن کنید و با یک شی گرد روش شکل بندازید و یا اگر مهر مخصوص این شیرینی رو دارید مهر بزنید و در نهایت بر روی شیرینی‌ها تخم خرفه و یا دانه خشخاش یا کنجد بریزید و یا خلال پسته را در مرکز شیرینی فرو کنید و شیرینی‌ها را داخل سینی بچینید و آن‌ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فرد با درجه حرارت ۳۲۵ درجه فارنهایت قرار دهید تا بپزند.

نکات مهم در تهیه نان برنجی قزوینی

توجه داشته باشید که پس از پخت رنگ زعفرونی شیرینی برنجی قزوینی کم رنگ خواهد شد که اگر دوست دارید تیره‌تر باشد باید غلظت زعفران را بالا ببرید و حتما زعفران را بعد از استراحت خمیر به آن اضافه کنید.

بمنظور پخت این شیرینی حتما از روغن جامد استفاده کنید.

در روش سنتی پخت نان برنجی قزوینی از برنج ایرانی استفاده می‌شود که عطر و طعمی خاص را به آن می‌دهد.

انتهای پیام/

sitemap