دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: جهان در حال حاضر نه تنها با پیامدهای اپیدمی اچ آی وی، بلکه اپیدمی کرونا نیز مواجه است و در چنین وضعیت وخیم، جامعه برای غلبه بر جهان دست و پنجه نرم می کند. موانع دسترسی برابر به مراقبت های بهداشتی.
سفیر و معاون سخنگوی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با ایدز گفت: جمهوری اسلامی ایران از معدود کشورهایی در جهان است که موفقیت های چشمگیری در کنترل HIV کسب کرده است. درمان. دسترسی رایگان به نیازها را فراهم می کند.
وی افزود: ریشه کنی ایدز مادر به فرزند یکی از اولویت های ایران است و برنامه مشترک ایدز سازمان ملل در این زمینه نقش مهمی ایفا می کند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همانطور که در توصیه سوم گزارش دبیرکل سازمان ملل تاکید شده است، کشورهای در حال توسعه نیاز به دسترسی به جدیدترین داروها و آخرین فناوری های بهداشتی برای پیشگیری و درمان HIV دارند. در اسرع وقت به اطلاع ما برسد.” همه موانع برای چنین دسترسی باید برداشته شود.”
وی گفت: متأسفانه اجبارهای خودسرانه از جمله تحریم های خودسرانه مالی، مالی و بانکی بر ایران، حق دسترسی ایرانیان به ویژه مبتلایان به اچ آی وی را به شدت نقض کرده است. “
ارشادی گفت تحریمهای خودسرانه، اجباری و غیرموجه مسیرهای عادی همکاریهای بینالمللی را مسدود کرده و مایه نگرانی است که میتواند بر تلاشهای ایران برای مبارزه با این بیماری و همچنین «دسترسی به موقع و مؤثر به درمان» تأثیر منفی بگذارد. این امر به شدت تجهیزات پزشکی و فناوری های مورد نیاز برای ارائه مراقبت های بهداشتی جامع، به ویژه برای مبتلایان به ایدز را محدود می کند.
معاون سخنگوی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت: ایران این گونه اقدامات و سیاستها و سیاستهای غیرقانونی و ناعادلانه را محکوم میکند که بخشهای سلامت کشورها را تحت تأثیر قرار میدهد و به بیماران از جمله مبتلایان به HIV خدمات ارائه میکند. اعضای بین المللی را فراخواند. جامعه باید برای رفع این تحریم های قهری گام های موثر، فوری و عملی بردارد.